Хамгийн аюултай хүнсний бүтээгдэхүүнүүд
- schedule 2015 оны 7 сарын 8
- chat_bubble 50
Өнөө цаг үед хүнд хортой хүнс тэжээл их болжээ. Таны эрүүл мэндэд аюул учруулах, огт идэж болохгүй хүнсний бүтээгдэхүүний жагсаалтыг хүргэхээр бэлтгэлээ. Магадгүй таны идэх дуртай бүх хүнс ч байж мэднэ. Та гайхан цочирдох байх. Хэрвээ та хэрэглэдэг бол одооноос татгалз! Доорх хүнсүүдийг огт ашиггүй гэж үгүйсгэхгүй ч хангалттай аюултай бараанууд гэнэ шүү!!!
1. Глютамат натри /Амт оруулагч/
Та хүнсний нэмэлт бодис Е-621 буюу глютамат натри /monosodium glutamate/ орсон бүтээгдэхүүн бүү идэж бай. Та бүтээгдэхүүний сав баглаа боодол дээр энэ үг, тэмлдэглэгээ байгаа эсэхийг шалгаж бай. Байвал битгий ав. Энэ бол амт нэмэгдүүлэгч /оруулагч/ химийн бодис юм. Үйлдвэрлэгчид санаанд оромгүй бүтээгдэхүүнүүд ихээр хийх болжээ. Та энэ химийн амтлагчийн оронд байгалийн давс, чинжүү, элсэн чихэр гэх мэтийг хэрэглэх нь хамаагүй дээр.
2. Сахар орлуулагч
Ихэнх сахар орлуулагч ямар ч илчлэг агуулдаггүй эдийн засгийн маш их хэмнэлттэй гэдэг. Нэг сав чихэр орлуулагч ойролцоогоор 6-12 кг элсэн чихэртэй дүйдэг. Гэхдээ үүнд та сохроор итгэх хэрэггүй. Тиймээс бид батлая. Чихэр орлуулагч улаан хоолойгоор дамжин биед нүүрс усыг бий болгодог гэж ойлгодог. Гэвч энэ бол худлаа. "Хуурамч нүүрс ус" таны биед нэвтрээд 24 цагийн дараа танд маш хүчтэй өлсгөх мэдрэмжийг төрүүлдэг. Тиймээс сахар оруулагчийг бүү хэрэглэ.
3. Трансжиры
72,5%-иас доош агууламжтай цөцгийн тосыг хэзээ ч бүү хэрэглэ. Үүнд багахан хэмжээний ургамлын тос болон устөрөгч байдаг. 82,5%-иас бага агууламжтай цөцгийн тос байж болохгүй. Хэрвээ та тийм агууламжтай цөцгийн тос олж чадахгүй байгаа бол ургамлын тос хэрэглэ.
Бүхэл бүтэн сав эсвэл нэг кг транс тос /элдэв хольцтой муу цөцгийн тос/ идсэнээс 2 халбага байгалийн цэвэр цөцгийн тос хэрэглэх нь хамаагүй дээр байдаг аж.
4. Хуванцар саванд давсалсан май загас
5. Давсалсан түрс
Зарчим нь адилхан. Улаан түрсийг удаан хугацаанд хадгалдаггүй. Түүнийг хөлдөөгчид болон хүчтэй давслан хадгалдаг. Хэрэв худалдахаар давсалсан бол уротропин /метанамин/ болон нимбэгний хүчил нэмсэн байдаг. Өөр бас ямар нэгэн юм нэмсэн байж болно. Харин үр дүн нь хүнд аюултай бодис формальдегид ялгардаг аж.
6. Генийн инженерчлэлийн аргаар гаргасан бүтээгдэхүүүн
7. Элсэн чиэхэртэй үр тариа буюу эрдэнэ шишийн шаржигнуур
8. Үнэр амт, өнгө оруулагч нэмсэн кааш болон үр тариа будаа
9. Лолли попс, барбарис
10. Цэлцэгнүүр /Мармелад/
11. Жимсний чанамал
12. Дэлгүүрийн бэлэн болон түргэн хоолны шарсан төмс
Өнөө үед хаа ч антиоксидант ашиглах болжээ.Төмсийг бүр бүтэн жилийн турш харлуулахгүйн тулд хийдэг байна. Бүх түргэн хоолнуудад хийдэг. Макдональдсын шаурмы, пирожки, салад гээд бүгдэд нь байдаг.
13. Чанасан хиамГенийн өөрчлөлт орсон шар буурцаг хэрэглэдэг. Зайдас, чанасан хиам, нухаш, хиам, хиаман бүтээгдэхүүнүүдийг далд /нууцлаг/ өөх тос хэмээдэг. Эдгээр бүтээгдэхүүнүүдэд төрөл бүрийн өнгө үзэмж оруулагч, амтлагч /өнгөлөн далдалсан/ хэлбэрээр сало /гахайн өөх/, висцерал өөх, гахайн хуйх /арьс/ зэргүүд нийт жингийн 40 хүртлэх хувийг эзэлдэг.
14. Хэм /давсалсан мах.
Энд жинхэнэ махны талаар ердөө яригдахгүй. Ийм махыг хийхийн тулд хүзүүний хэсэгхэн мах, нэг кг гель байхад л хангалттай. Ингээд тусгай зориулалтын машин дотор гель болон хүзүүний махнаасаа хийгээд шөнөжин байлгана. Өглөө гэхэд асар том давсалсан мах бэлэн болдог. Ийм бүтээгдэхүүний 5 хувьд нь ч хүрэхгүй мах байдаг гээд бод доо. Үлдсэн хэсэг нь нөгөө гель буюу каратинин, амт болон өнгө оруулагч байдаг. Махны ягаандуу өнгийг гэрлээр өгдөг. Ийм мах борлуулдаг шилэн лангууны гэрэл ягаандуу байдаг нь бас учиртай юм байна. Харин гэрлийг унтраах буюу гаргаж ирээд харахад жаахан ногоондуу солонгорсон өнгөтэй байдаг нь ийм учиртай аж.
16. Урт удаан хугацаанд хадгалсан сүү, сүүн бүтээгдэхүүн /2 долоо хоногоос дээш/
17. Хуванцар савтай майонез
18. Тарвас
19. Мууддаггүй усан үзэм.
20. Чинжүү (улиралын бус)
Мэдээжийн хэрэг генийн хувьд өөрчдөгдсөн бүтээгдэхүүн. Тийм байж л улирал харгалзахгүй ургана. Ийм бүтээгдэхүүнийг хэмжээ хязгааргүй хэрэглэж болохгүй. Хэрэв тэгвээс ходоод гэдэсний замын үрэвсэлт өвчин, цусны даралт ихсэх, зүрхний титэм судасны өвчин, шамбарам, нойргүйдэх, сэтгэцийн эмгэг, эпилепси, зүрх, бөөрний өвчин зэрэг олон өвчний зовлонгийн эх үүсвэр болно. Энэхүү бүтээгдэхүүн химийн хортой бодис болох пестицид азотын бордоо агуулсан арван бүтээгдэхүүний нэг юм.
Хэрвээ та нэг ийм чинжүү идсэн байхад эрүүл мэнд муудсан шалтгаан чинь болсон байх ч эрсдэлтэй. Тиймээс та ургах цагтай ургасан, ургадаг газраа ургасан эсвэл өөрийн гараар тарьсан, найдвартай талбайгаас /мэддэг газар/ хураасан чинжүүг хэрэглэвэл сайн.
21. Өвлийн улирлын гүзээлзгэнэ
22. Худалдан авсан мөөг, хатаасан чангаанз, хар чавга, үзэм
23. Мөхөөлдөс
Төрөл бүрийн жимсний амт, үнэр, өнгө бүхий зайрмагнууд худалдаалах болсон. Одоо бараг жинхэнэ сүүгээр хийсэн зайрмагийг олох боломжгүй болжээ. Хэрвээ та тааралдвал хамгийн аюулгүй учраас шууд л аваарай. Янз бүрийн жимсний гээд байгаа эссенц хольсон зайрмагуудад үнэн чанартай байгалийн гэх юу ч байхгүй.
24. Савласан кекс рулет
25. Шоколадтай чихэр
90% шоколад - энэ шокалад биш /будагч бодис-орлуулагч/. Шоколадан чихрүүд бол генетикийн хувиргасан бүтээгдэхүүн, анхилуун үнэр амт, өнгө оруулагч химийн нэмэлт бодисууд хийсэн асар их хэмжээний илчлэг агуулсан бүтээгдэхүүн. Их хэмжээний сахарыг химийн нэмэлт бодисуудтай хольсноор илчлэгийн агууламжийг өндөрсгөж өгөхөөс гадна дахин идэх дур хүслийг төрүүлдэг.
26. Тахианы мах
Ерөнхийдөө эрчүүд тахианы мах идэж болохгүй. Яагаад гэвэл бүх тахианууд даавар /гормон/ гэсэн үг. Нэг тахианы мах 6 эмэгтэй хүний прогестерон даавар /гормон/ агуулж байдаг. Эр хүн эмэгтэй хүний даавар ууж идэж эхэлвэл, байгалийн тестостерон /эр бэлгийн даавар/ унаж дараа нь буцаж хэвэндээ ордоггүй байна. Тахианы махыг жинхэнэ арилжааны бараа болгож юм. Ингэж болохгүй.
27. Боловсруулсан бяслаг
28. Инстант кофе /хуурайшуулсан/
29. Дүрдэг цай
30. Цэвэршүүлсэн үнэржүүлсэн ургамлын тос
Цэвэршүүлсэн тос хэрэглэж болохгүй бүтээгдэхүүн. Түүнийг хэт халуунд боловруулахад молекулын бүтэц нь пластикаас нэг их ялгаатай биш болдог. Энэ тос бие организмд хүчтэй хорт хавдар үүсгэдэг. Энэ шалгааны улмаас та хоёр удаа хуурч болохгүй. Цэвэршүүлсэн тосоор салад хийж болохгүйн Зөвхөн шарах хуурах тохиолдолд л ашиглаж болно.
Рафинированное масло, кстати, есть нельзя, оно по молекулярной структуре почти не отличается от пластика, что происходит с ним в процессе сильного нагревания при рафинировании. Такое масло зашлаковывает организм и является сильнейшим канцерогеном. По этой же причине нельзя дважды жарить на одном и том же масле, кроме оливкового… Рафинированное масло нельзя использовать в сыром виде в салатах. На нем можно только жарить.
31. Кетчуп, төрөл бүрийн амтлагч сүмс
Хувиргасан амьд организм болоод амт оруулагч болон хадгалалтын өндөр пигментийн агууламжтай бүтээгдэхүүнүүд. Эдгээр өндөр агууламж нь хүний биеийн болоод гэдэсний ашигтай, хэрэгцээт бичил биетүүдийг /микроб/ устгадаг.
В них высокое содержание красителей, заменителей вкусов и ГМО, кроме того, консерванты, предохраняющие эти продукты от порчи, нарушают микрофлору кишечника, уничтожая и полезные микробы в организме.
32. Төмсний чипс
33. Түргэн бэлэн болдог хоол
34. Архи
Алкогол тэр байтугай хамгийн бага хэмжээндээ ч амин дэмийн шимэгдэлтийг урьдчилан сэргийлдэг /хязгаарладаг/. Үүнээс гадна, согтууруулах ундаа өөрөө илчлэг маш өндөр байна. За тэгээд, импакт, элэг, бөөр гээд л архи, согтууруулах ундааны сөрөг нөлөөлөх талаар та бүгдийн маш сайн мэдэх зүйлийг ярилцаж болно. Мөн архи, согтууруулах ундаа нь тодорхой хэмжээний ашиг тустай гэдэгт итгэж байна. Энэ бүхэн зөвхөн түүнийг ашиглах боломжи (маш ховор, бага тунгаар) хайсан арга.
Даже в минимальных количествах мешает усваиванию витаминов. Кроме того, алкоголь очень калориен сам по себе. Рассказывать о влиянии алкоголя на печень, почки, наверно, и не стоит, вы и так всё прекрасно знаете. И не стоит полагаться на то, что определенное количество алкоголя идет на пользу. Всё это имеет место лишь при разумном подходе к его употреблению (довольно редко и в малых дозах).
35. Хийжүүлсэн ундаа
Амтат ундаа - элсэн чихэр хмийн бодис, хийн холимог - хортой бодим хурдан биед тархана. Жишээ нь Кока-кола зэв, шохойн толбыг гайхалтай арилгана. Тэгэхээр ходоод руугаа илгээхээс өмнө сайтар бодоод нэг үз дээ. Үүнээс гадна хор болсох өндөр концентрацтай сахар бүхий хийжүүлсэн амтлаг ундааг стакан усанд төрөв таван цайны халбага хийн шингэлэн уухад тохиромжтой. Тийм учрас гайхах зүйл биш юм, ийм хийжүүлсэн ундаа хүнийг цангаалгаж таван минутын дараа уух хүслийг дахин дахин төрүүлдэг.
Сладкие газированные напитки — смесь сахара, химии и газов — чтобы быстрее распределить по организму вредные вещества. Кока-кола, например, замечательное средство от известковой накипи и ржавчины. Подумайте хорошенько, прежде чем отправлять такую жидкость в желудок. К тому же газированные сладкие напитки вредны и высокой концентрацией сахара — в эквиваленте четыре-пять чайных ложек, разбавленных в стакане воды. Поэтому не стоит удивляться, что, утоляя жажду такой газировкой, вы через уже пять минут снова хотите пить.
36. Хөөлгөсөн ба цагаан талх
Имгэсэн талх идэх нь та мөөгөнцөр идэхтэй адил. Хөх тарианы талх танд давуу эрх өгнө. Боловсруулсан дээд зэргийн цагаан гурил, бусад боловсруулсан бзтээгдэхүүнүүд үнэндээ дээд зэргийн хортой хүнсний бүтээгдэхүүн юм.
Употребляя дрожжевой хлеб, вы кушаете грибы. Предпочтение нужно отдавать ржаному хлебу. Рафинированная белая мука высших сортов, как и другие рафинированные продукты, уверенно входит в топ вредных продуктов питания. «Нарезной батон» не является полноценным хлебом. Это «сдоба», со всеми вытекающими.
37. Савласан жүүс
Санал болгох
Сонин хачин

Уншиж байна ...