Ямар хүнс хэрэглэвэл гэдсэнд хий ихээр хуримтлагддаг вэ?
- schedule 2015 оны 3 сарын 29
- chat_bubble 1
Унгас буюу хаягдал /илүүдэл/ хийний тухай сонирхолтой баримтуудыг хүргэе.
Нэг удаагийн унгасанд дунджаар 59 хувь азот, 21 хувь устөрөгч, 9 хувь нүүрстөрөгчийн давхар исэл, 7 хувь метан, 4 хүчилтөрөгч агуулдаг эвгүй үнэрийг бий болгодог бодисууд ойролцоогоор 1 хувьд байдаг гэнэ.
Таны "хий" гадагшлах үед температур нь цельсийн 36.9 хэм байна.
Гэдэснээс хаягдал хий ялгарах хурд нь ойролцоогоор секундэд 3 м байдаг гэнэ.
Хүний гэдэс өдөрт хагас литр хий үйлдвэрлэж байдаг.
Эмэгтэйчүүд эрэгтэйчүүдээс харьцангуй олон удаа хийгээ гаргадаг.
Хүн хэрэв өндөг, сонгино, сармис, самар, байцаа, бяслаг зэрэг хүнсний бүтээгдэхүүнийг ердийн хэрэглээнээс илүүтэй хэмжээгээр хэрэглэвэл хүхэрт ус төрөгч ихээр үүсч их хэмжээгээр хийгээ гаргахад хүргэдэг.
Ихэнх хүмүүс өдөрт дунджаар 14 удаа хийгээ гаргадаг.
Хүмүүс нас барсны дараа ч хий гаргадаг гэнэ.
Яст мэлхий, загас, могой болон бусад хэвлээр явагчид, нохой муур гээд бүгд хийгээ гаргадаг.
Малын ялгадаг ихээр хуримтлагдах нь байгаль орчинд сөргөөр нөлөөлж дэлхийн дулааралд нөлөөлдөг гэнэ.
Санал болгох
Сонин хачин
Уншиж байна ...